ÚSTÍ NAD ORLICÍ – Okolí aquaparku v Ústí nad Orlicí bylo dějištěm konání 4. ročníku Summer Valhalla Games. Závod párů přilákal nadšence disciplíny zvané CrossFit. Letního závodu dvojic se zúčastnilo 16 týmů. CrossFit nebo-li funkční trénink je celkem nová záležitost vyznačující se pestrostí disciplín. “Souhrn různých sportů, jako je gymnastika, vzpírání, atletika, silová vytrvalost a z toho všeho se dělá taková, takový souhrn, taková kombinace a vytváří se z toho různý, my říkáme WOD, různý cvičení na čas a nebo na počet opakování,” vysvětlil Dušan Jukl.

Akce začínala v Orlickoústeckém aquaparku. “Tam bylo plavání ve dvojici 500 metrů, střídání libovolné, běh s medicinbalem v písku a nakonec 300 dvojšvihů přes švihadlo,” řekl Dušan Jukl. Poté následoval silovější, vzpěračsky zaměřený, workout. Tam si soutěžící sami zvolili váhu, kterou zvedali. ”Tak úkol zněl jasně. Nepustit činku, myslím, že lepší to být nemohlo. Vzhledem k tomu, že 25 kg se pronese, když je tam hodně opakování, tak si myslím, že spokojenost,” svěřila se Klaudie Marková. Jedna z dalších disciplín byla o něco originálnější a využívala prostředí, kde se závod odehrával. Dvojice si rozdělila 65 kilogramů závaží a musela s ním obejít atletický ovál. Po navrácení zpět musely naskákat co nejvíce přeskoků přes balík slámy. “Je to takový netradiční, většinou tam bývá všude čistě osa, hrazda.. Takový, že je to hodně gymnastický. Prostě tohle je taková lehce odreagovačka,” sdělil nám Radim Fousek.

Tento ročník nevyhrál nejsilnější tým, ale ten nejvytrvalejší. Tím byli Martina Vyhňáková a Martin Oral. Na druhém místě se umístili Denisa Provazníková a Jakub Lysoň. Třetí příčku obsadili Daniela Maleňáková a Radim Fousek.