LANŠKROUN – Závody automobilů do vrchu se po osmileté odmlce vrací na Laudon, tentokrát pod novým názvem GMS – ALBRECHTICKÝ KOPEC. První srpnový víkend si závodníci užijí nový asfaltový povrch a příznivci motorismu skvělou podívanou. V roce 2011 se zde pořádal poslední závod a právě nekvalitní asfaltový povrch byl důvodem pro rozhodnutí pořadatelů další závody nepořádat.

Jezdci předvedou své schopnosti na trati dlouhé 4000 metrů. „Pokud jde o trať na Laudon, je velice rychlá, a proto se některá místa musí pečlivě doplnit o řadu bezpečnostních bariér. Ale protože byly po úpravě asfaltového povrchu doplněny i řady svodidel okolo tratě, je zde samotné zabezpečení o něco jednodušší. Na trať bude nainstalováno asi 50 kusů šroubovaných špalků pneumatik, 22 kusů velkých slaměných balíků o váze 300 až 400 kg a 12 speciálních tak zvaných Z profilů bariér pneumatik (jeden váží cca 600 kg),“ říká Aleš Gänsdorfer, ředitel závodů.

Závod se pojede v letošním roce jako Volný mezinárodní závod automobilů pro celou střední Evropu. Naším plánem je opět se dostat na tomto závodišti do profesionálního organizačního tempa,“ dodává Aleš Gänsdorfer.

Téměř 70 přihlášených posádek slibuje opravdu kvalitní a napínavé závody.