BOSNA A HERCEGOVINA / ČESKÁ TŘEBOVÁ – Výborně reprezentovala  českotřebovská závodnice v silniční cyklistice Monika Simonová na Světovém poháru série Granfondo v Bosně a Hercegovině. V Sarajevu obsadila v časovce druhé místo a v silničním závodě místo třetí.  V následujícím mezinárodním závodě v rakouském St. Johannu byl výsledek ještě lepší, když Monika vyhrála sprint na 1km i následující časovku.

V polovině srpna se konal Světový pohár v Sarajevu. Na stejné trati se na začátku října pojede také mistrovství světa a proto byl o tuto zastávku světového poháru zájem. I závodnice týmu Cyklotrénink František Trkal  se chtěla seznámit s touto tratí a především se pokusit o kvalifikaci i na silniční závod na letošní MS.  V páteční časovce v Pale na 18km zajela Monika velmi dobře a v konečném hodnocení obsadila na stupních vítězů stříbrnou pozici. O dva dny později se konal silniční závod v Sarajevu. Na velmi těžké, 100km dlouhé trati byla náročnost nejen v nastoupaných 2400 výškových metrech, ale i ve velkém vedru, kdy se teplota pohybovala kolem 39 stupňů. Přesto se i v tomto závodě podařilo Monice Simonové bojovat o stupně vítězů a nakonec dokončit závod na bronzové pozici. Tímto výsledkem splnila kvalifikační limit na mistrovství světa pro obě disciplíny.

O čtrnáct dní později se českotřebovská závodnice přesunula na mezinárodní závody do rakouského Sankt Johannu. Zde se ji dařilo ještě více. Na 20km dlouhé časovce v silném dešti, poprvé v kariéře na této trati dokázala zvítězit. K tomuto cennému vítězství přidala ještě první místo ve sprintu na 1km.

Nyní bude probíhat příprava na MS, které se bude konat začátkem října a finišuje celoroční soutěž Moravského poháru, ve kterém je Monika Simonová zatím na vedoucí příčce.

Časovka Pale (Bosna a Hercegovina)

  1. Pasar Petra (Slovinsko)
  2. Simonová Monika
  3. Zsigoová Eva (Slovensko)

 

Silniční závod Sarajevo (Bosna a Hercegovina)

  1. Matuz Etelka (Maďarsko)
  2. Čepak Lina (Slovinsko)
  3. Simonová Monika

 

Časovka St. Johann (Rakousko)

  1. Simonová Monika
  2. Egberink Silke (Nizozemí)
  3. Mitzam Andrea (Německo)

 

Za podporu patří poděkování firmám : Armat spol. s r.o ,  Elektro Franc,  Eko Bi,s.r.o., Město Česká Třebová,  Auto Eso,  BB Cut,  Sport Bárt,  Pivovar Faltus, Skalický Transport,  Autodoprava Ureš, Autoservis Zempro.