ČESKÁ TŘEBOVÁ – Obřadní síň radnice byla dějištěm slavnostního odpoledne, během nějž byli oceněni sportovci, kteří loni šířili dobré jméno města po celém světě. Za to jim vzdala hold i starostka Magdaléna Peterková: “Je to pro mě nová a velice příjemná zkušenost. Jsem ráda, že jsem se mohla se sportovci sejít a vyjádřit jim aspoň tak moje poděkování.”

Slova uznání nejprve vyslechla mládež. Jmenovitě Justýna Bouchalová, která se věnuje rádiovému orientačnímu běhu. V plavání vyniká Nela Hýblová, která se nemohla zúčastnit osobně. To však není případ motokrosaře Denise Dvořáka, jenž se mezi českotřebovskou sportovní špičkou ocitl poprvé. “Jsem rád, že si konečně město všimlo toho motokrosu. Jezdím to už poměrně dlouho, asi od svých 4 let. Závodně asi od pěti. Věnuju se tomu co nejvíc,” řekl Denis Dvořák. Dalším novicem mezi oceněnými byl kuželkář Adam Mísař.

Mezi pravidelné účastníky naopak patří sportovní kynoložka Karolína Hyláková, judista Vít Škrkoň i mladí volejbalisté Lukáš Vašina a Ondřej Unzeitig. Ty na ceremoniálu zastoupila matka druhého jmenovaného.

Bilance dvaceti vítězných závodů z jednadvaceti za loňský rok dosáhla běžkyně Sára Viktorie Serbousková. “Já nevím, já prostě vždycky vyběhnu, běžím a doběhnu. A jak se to povede, tak se to povede,” sdělila OIK TV Sára Viktorie Serbousková.

Další úspěšnou sezonu za sebou má i Sářina oddílová kolegyně, a první oceněná v kategorii dospělých,  Adéla Stránská, která znovu rozšířila svou sbírku cenných kovů. “U vytrvalostních sportů je důležité postupně zvyšovat trénink a zátěž, aby si to tělo zvykalo. Nedá se to natrénovat za rok, ale s každými těmi naběhanými kilometry se ten výkon nebo ta výkonnost může zlepšovat,” prozradila svůj recept na úspěch Adéla Stránská.

Po zranění se do závodního kolotoče vrátila cyklistka Monika Simonová. “Velmi si cením domácího titulu, kdy jsem obhájila mistrovský titul z časovky jednotlivců, protože tam byla holčina, která mě celou sezonu předjížděla, takže na mistrovství republiky jsem jí dala zásek jednu minutu,” zhodnotila loňskou sezonu Monika Simonová.

Soutěžní ročník 2017/2018 vyšel také kuželkářce Haně Wiedermannové a volejbalovému oddílu. Mezi nejlepší dlouhodobě patří i hokejbalistky Lokomotivy, v jejichž sestavě se zabydlela juniorka Lucie Rudová. “Vážím si toho hodně, pracujeme na sobě všechny, abychom porazily Slavii, teď na tom mistrovství,” zaznělo z úst Lucie Rudové.

Vloni českotřebovští kuželkáři obstáli v mezinárodní konkurenci, když si zahráli Ligu mistrů. Tentokrát se mohli pochlubit čerstvým triumfem. “Teďka vlastně jsme přijeli v sobotu ze zápasu, kde jsme získali titul pro Českou Třebovou, takže jsme mistři České republiky v kuželkách,” doplnil předseda kuželkářského oddílu Václav Kolář.

Vedení města se poklonilo devíti jednotlivcům v kategorii mládeže, trojici dospělých a stejnému počtu kolektivů.