ČESKÁ TŘEBOVÁ – V obřadní síni městského úřadu se po roce opět sešli mistři a mistryně republiky i světa. Vedení radnice poděkovalo sportovcům, kteří svými výkony šířili slávu města v roce 2015.

Jednou z devatenácti oceněných byla medailistka z evropských i domácích šampionátů v rádiovém orientačním běhu Justýna Bouchalová. Běh, i když bez přijímače, je doménou Markéty Burešové, Jana Friše a Sáry Serbouskové.

Celou řadou úspěchů se mohla pochlubit plavkyně Eliška Štichauerová. Její kolega Denis Hýbl v kraji kraluje plaveckému způsobu znak.

Ve sportovním odvětví kynologie se i nadále prosazuje Karolína Hyláková. Zlato se několikrát blyštilo na krku judistky Petry Vážkové. Stejnému sportu se věnuje také Marek Švestka.

Jinou oblastí japonských bojových umění, tedy karate, se zabývají Michal Čáslavský a Libor Kovář . Na veteránských kláních získává medaile také tenista Alan Brusenbauch. Dvě zástupkyně měl na ceremoniálu hokejbalový oddíl. Linda Hyksová a Petra Kvasničková přivezly stříbro z mistrovství světa žen.

Za orientačního běžce Jiřího Čípu převzala ocenění dcera, kuželkář Pavel Jiroušek si pro ně přišel sám. Sport, který v České Třebové zatím není úplně tradiční, se stal vášní skikrosaři Matěji Mrštnému. Rok 2015 vyšel i cyklistce Monice Simonové a běžkyni Adéle Stránské.