ČESKÁ TŘEBOVÁ – V našem regionu se konaly letní závody dvojic ve sportu zvaném “CrossFit”. Čtyři z pěti disciplín sportu, který v sobě spojuje gymnastiku, rychlost a sílu se konaly i v České Třebové. Patnáct dvojic se muselo vypořádat se vzpíráním. “Holky začínaj, myslím na 20 kg, 25, 30, po pěti kilech až do 55 a chlapy ty mají od 30 kil do 80 kilo,” řekla pořadatelka Vendula Juklová.

Na provedení měli účastníci vždy 50 sekund a  poté 10 sekund na přemístění k dalšímu stanovišti. “Budou muset určitý opakování zvládnout na těžší a těžší čince, čím vlastně lehčí čínka, tím více opakování a budou postupovat vlastně po minutě, kdo vlastně dojde nejdál,” řekla pořadatelka Vendula Juklová.

Základem úspěchu je síla a vytrvalost. “Zhruba pátým rokem dělám CrossFit a ono to je o tom, že když má člověk nějaký závody, tak tomu trošku dá víc, začne se připravovat, že jo třeba měsíc dva dopředu ono ale celoročně se udržet v tý extrémní kondici úplně nejde,” sdělil soutěžící Jan Kühn.

V druhém workoutu zvítězila Ivana Šejnohová s Vladimírem Stratílkem. “Od začátku jsem se moc necejtil na to, že bych to měl nějako měl dotáhnout až do konce, ale od tej půlky, od těch 60 kilo jsem už dostával takovou už, jako, že to už dotáhnu do konce a na těch 80 kilech to dopadlo už, takže jsem spokojenej,” sdělil OIK TV soutěžící Vladimír Stratílek.

V celkovém pořadí po všech disciplínách zvítězila dvojice Miroslav Skála a Andrea Neubauerová.