ÚSTÍ NAD ORLICÍ – Zimní stadion v Ústí nad Orlicí hostil hokejový turnaj tří vzdělávacích institucí! Konkrétně se zúčastnili vyslanci domácích Základních škol Komenského a Bratří Čapků, které doplnili sportovci ze žamberské Základní školy 28. října.

V minulých letech se účastnila například i orlickoústecká Základní škola Třebovská nebo Základní škola z Brandýsa nad Orlicí, do letošního turnaje ale zasáhla i chřipková epidemie. Účast tak byla nižší.

Samotné zápasy se hrály třikrát sedm minut, to ale nebyla jediná odlišnost od klasických pravidel. Hrálo se bez brankářů a bez velké výstroje.

Na programu turnaje byly pouze tři zápasy. V prvním se utkali žáci Základní školy Komenského se Žamberáky. Do druhého střetnutí se opět postavili hokejisté ze Žamberku, tentokrát pro tzv. Čapkárně.  Třetí a poslední zápas dne proti sobě svedl dva domácí celky.

Na prvním místě se umístila ZŠ Bratří Čapků z Ústí nad Orlicí, pomyslnou stříbrnou příčku vybojovali žáci ze žamberské Základní školy 28. října. Třetí místo patří vyslancům orlickoústecké Základní školy Komenského.