ČESKÁ TŘEBOVÁ – Naposledy v domácím prostředí mohli fanoušci vidět v přípravě hráče Kohoutů. Ti se v rámci turnaje “Metuje Cup” utkali s týmem HC Jaroměř. Svěřenci trenéra Jindřicha ladili formu ve čtvrtém testovacím utkání.

Po dvou třetinách vzájemného zápasu vedli Kohouti 1:0. V úvodu závěrečné části hry však měla více ze hry Jaroměř v modrém. Několik šancí soupeři svými chybami v rozehrávce vytvořili domácí hráči. “Samozřejmě to vyplynulo ze způsobu hry soupeře, který nás napadal ve dvou hráčích, a naši obránci s tím měli problémy. Podpora našich útočníků také nebyla moc velká,” okomentoval nedostatky v zakládání útočných akcí trenér Jaromír Jindřich.

Slabší chvilka českotřebovského týmu vyvrcholila sérií vyloučení. Hosté přesilovku 5 na 3 využili brankou Tomáše Bujňáka, jemuž asistovali Hlavnička s Mišincem. Vyrovnaný stav však neplatil ani 2 minuty. Vedení Kohoutům po asistenci Křečana a Jindřicha vrátil Jaroslav Moučka. “Když dostaneme ten gól a hned zase dáme, odskočíme tomu soupeři, tak nám to samozřejmě pomůže. Byli bychom rádi, kdybychom ty góly nedostávali, ale když pak hned nějaký gól dáme, tak je to dobré,” řekl centr Kohoutů Petr Vlček.

Stejný scénář viděli diváci i v dalším průběhu duelu. Hosty dostal do hry gól Dominika Kačerovského, jenž zužitkoval asistence Bujňáka s Vejmanem. Definitivní podobu dal výsledku Petr Vlček, kterého do šance vyslal Jaroslav Moučka. “Ten tým si myslím, že je asi v tuhle chvíli ten nejlepší, co jsme tady měli za těch pět let. Troufnu si tvrdit, že přišli hráči, kteří nám pomohou. Samozřejmě si to musí nějakým způsobem sednout i v kabině,” uvedl Petr Vlček.

Příprava vrcholí a nová sezóna už klepe na dveře. Kohouti, kteří Jaroměř porazili výsledkem 3:2, budou obhajovat stříbro. “Nechceme se zbavit nálepky favorita, ale cesta je dlouhá. Základní část je jedna soutěž. Potom je play-off, to je druhá soutěž, na kterou se musíme připravit,” naznačil cíle týmu před nadcházející sezonou trenér Kohoutů Jaromír Jindřich.

První mistrovské utkání sehraje Česká Třebová doma 1. října proti Poličce.a