ČESKÁ TŘEBOVÁ – Českotřebovští hokejoví Kohouti absolvovali předposlední utkání nadstavbové části Krajské ligy. Na svém stadionu tentokrát vyzvali HC Chotěboř. Po nevydařeném duelu s Chrudimí si chtěl tým trenéra Jindřicha zejména udobřit své fanoušky.

Do třetí třetiny nastoupili Kohouti v modrobílých dresech s červenými kraťasy a těsným vedením 3:2, aktivnější byli zpočátku ale hosté. Hned po pár desítkách sekund hry se do šance dostal chotěbořský Kováč, oslavy gólu se ale nekonaly. I druhou větší šanci měli na svědomí hosté, Křesťan dostal od svého kolegy přihrávku a pálil, ani tentokrát ale puk v síti neskončil. Domácí se pomalu nadechovali k odporu, pozornost chotěbořského gólmana Peška prověřil například Zítka.

V čase 49:08 byl za podražení vyloučen hostující Mendl. Kohouti si ale v průběhu přesilové hry moc šancí nevypracovali. Gólem mohla skončit akorát spolupráce Hemského a Moučky. Pouhé dvě sekundy po návratu Mendla z trestné lavice vyslal českotřebovský Škvor kotouč do brankového prostoru, Hemský tečoval, a celek z města železnice vedl 4:2. V závěru utkání mohl na 4:3 snížit chotěbořský Hlídek, vstřelit branku mu ale nebylo dopřáno, vzápětí se málem naplnilo pořekadlo nedáš – dostaneš. Koncovka se Fúzikovi ale nepovedla tak, jak si asi představoval. Pár desítek vteřin před závěrečnou sirénou se mohli opět prosadit hosté. Mašek proti Nimmerichterovi ale neuspěl.

Utkání tak skončilo 4:2. Poslední zápas nadstavbové části sehrají Kohouti pod širým nebem na Zimním stadionu v Žamberku v sobotu 27. ledna od 14:30 s Chocní.