ČESKÁ TŘEBOVÁ – Závěr loňského roku hokejovým Kohoutům příliš nevyšel. V prvním utkání po střídání letopočtů přivítali na zimním stadionu na Skalce Moravskou Třebovou.

Třetí třetina zápasu byla za stavu 5:3 zahájena přesilovkou hostů. Ti z ní však vytěžili pouze střelu Čikla. Další průběh nabídl několik příležitostí Kohoutů. Krejza ani Křečan ale náskok svěřenců trenéra Palinka nenavýšili

Po chybě v domácí rozehrávce měli hráči Slovanu možnost utkání zdramatizovat, avšak neskórovali. Následně se potvrdilo staré známé “nedáš, dostaneš”.

Šestý střelecký zápis domácích obstaral v 54. minutě po Prachařově asistenci svým druhým gólem v duelu Jan Krejza, který byl před brankou soupeře ze všech nejprůbojnější.

Hosté ještě několikrát zahrozili, ale brankář Nimmerrichter i s pomocí spoluhráčů puk za svá záda nepustil. Jeho kolega naopak inkasoval ještě dvakrát.

Nejprve se v 57. minutě prosadil Martin Filip, jemuž asistovali Fúzik se Šejbou, a v 58. minutě dal výsledku konečnou podobu Jan Krejza. Na jeho hattricku se podepsali také Prachař a nový bek Kohoutů Nesvadba.

Česká Třebová vykročila do nového roku vítězstvím 8:3. V neděli 13. ledna jí však hráči Slovanu na svém ledě budou chtít porážku oplatit.