ČESKÁ TŘEBOVÁ – Kohouti na svém ledě hostili v krajské lize ledního hokeje Chotěboř. Postavení v tabulce před zápasem dalo tušit, že by mělo jít o jasný souboj vedoucího mužstva se sedmým.

Do třetí třetiny nastupovali domácí v bílém před své fanoušky za nelichotivého stavu 2:3, po třetinách 0:1 a 2:2. “první třetinu jsme se hrozně trápili, Nemohli jsme se NĚJAK dostat do zápasu. potom od druhý třetiny, když jsme dostali druhou branku, tak jsme udělali nějaký RYCHLÝ změny v sestavě a myslím si, že se to povedlo, že jsme defakto hnedka vzápětí srovnali na 2:2,” řekl pro OIK TV trenér Kohoutů Jaromír Jindřich.

Domácí měli velkou šanci ihned v úvodu třetí třetiny, když na straně hostí pokračoval trest dvěma hráčům Piskačovi a Kadlecovi. Hráči Chotěboře oslabení přečkali bez úhony. Dokonce vzápětí ohrozili nepříjemnou střelou domácího golmana Husára. Po té nastal obrat. Nejprve Lesákovu střelu hostující brankář Pešek zneškodnil, aby pak Vondráček ve 46. minutě za asistence Škvora vyrovnal na 3:3. Neúspěšnou kanonádu na hostující branku utnul koncem 52. minuty samostatným únikem Hemský, který strhl vedení na stranu Kohoutů. Hlavní rozhodčí nešetřil tresty, ke konci 53. minuty udělil osobní deseti minutový trest domácímu Pelánovi za nesportovní chování. Ke konci utkání hráli hosté dvojnásobnou přesilovku 5 na 3, kterou neproměnili. Stav 4:3 dával v těsném závěru Chotěboři šanci, ještě zápas zvrátit, proto odvolali brankáře. Výhru domácích na 5:3 pojistil do prázdné branky pět sekund před závěrečných hvizdem po přihrávce Kavalíra Jindřich.

“Kromě první třetiny, kde jsme to zazdili a do půlky té druhé třetiny, kde jsme prohrávali 2:0 tam bych jim vynadal! Ale od druhý od té desáté minuty druhý třetiny si zaslouží moji hráči absolutní pochvalu za výkon, že to zvedli a díky tomu se vyhrálo,” řekl Jindřich.

“Já naše hráče musím jedině pochválit, protože si myslím, že jsme sem přijeli outsideři a že jsme tady předvedli myslím dobrý výkon,” řekl pro OIK TV trenér týmu HC Lvi Chotěboř Jiří Souček.

Tento duel sledovaly čtyři stovky diváků. Další zápas sehrají Kohouti v neděli v Moravské Třebové a příští středu v Litomyšli. V neděli 11. prosince hostí doma Havlíčkův Brod B.