ČESKÁ TŘEBOVÁ – Třetí vzájemný duel mezi HC Kohouti Česká Třebová a HC Chrudim v semifinále play-off krajské ligy ledního hokeje přinesl dvě vyrovnané třetiny. První skončila za stavu 2:2 a druhá 1:1.

Do třetí třetiny nastupovaly celky Kohouti a Chrudim před zraky 724 diváků za stavu 3:3. Do ní šli domácí zostra a také slavili úspěch! Začátkem 42. minuty po asistencích Pejchy a Stehna skóroval Šimončič, když pohotovým bekhendem zvýšil na 4:3. I po té byli hosté pod neustálým tlakem a chrudimský brankář Ament byl v pernamenci. Chrudimští si relativně mohli oddychnout až při přesilovkách, domácí měli v této třetině šest vyloučených. Největší příležitost zvýšit náskok měl v 47. minutě a v oslabení Zadina, který pálil přímo do chrudimského brankáře. Dva tresty pro domácí zažila poslední minuta zápasu. Nejprve za hákování si šel v čase 59:27 sednout Schejbal. Hosté odvolali brankáře, hrálo se 6 na 4. Po dalším vyloučení domácího Finka dokonce v dvojnásobné přesilovce 6 na 3. Takže v samém závěru poměr sil na ledě vygradoval. Ale Kohouti svoji svatyni uhájili.

Třetí semifinálový zápas mezi Kohouty a Chrudimí skončil 4:3, stav série, hrané na tři vítězná utkání, je  2:1 pro Českotřebováky.

Čtvrtý vzájemný zápas se hraje dnes večer v Chrudimi. Pokud ani tento zápas nerozhodne, bude se pokračovat ve čtvrtek od 18:30 hodin opět na českotřebovském zimním stadionu. Tento duel definitivně rozhodne, který z obou týmů bude hrát letošní finále.