ČESKÁ TŘEBOVÁ – Ani deštivé počasí a podzimní teploty neodradily milovníky jízdy na horských kolech od účasti na desátém pokračování “Velké ceny v cyklomaratonu”. Místem startu i cíle byl areál pod tribunou fotbalového stadionu. “Na startu bylo téměř 160 závodníků, což si myslím, že vzhledem k tomu počasí, které přišlo v posledních dvou dnech, je velmi solidní číslo,” sdělil OIK TV ředitel závodu Vladimír Vaněk.

Solidními výkony se chtěli blýsknout závodníci na obou dvou tratích. Ty letos oproti předchozím ročníkům doznaly úprav. “My jsme tam přivedli vlastně nový úsek zhruba dvou kilometrů terénem, který nahradil silnici, tak proto se ten kratší závod protáhl z těch pětadvaceti asi na dvacet osm kilometrů. Ten delší měřil necelých padesát kilometrů. Také závodníci jezdili víc v terénu, já si myslím, že to byla změna k lepšímu,” uvedl Vladimír Vaněk.

Obě trasy bikery zavedly na okruh mezi Českou Třebovou, Kozlovem, Přívratem, Řetovou, Dlouhou Třebovou a Českou Třebovou.

Na stupínek pro vítěze závodu na kratší trati vystoupal Martin Blaho. 50kilometrovou vzdálenost zdolal nejrychleji Filip Adel. Muž, který dosáhl času 1 hodina 48 minut a 3 vteřiny, za sebou nechal Pavla Skalického, Romana Šťastného. 2 hodiny 16 minut 57 sekund – to byl čas nejrychlejší ženy, tedy Lucie Veselé. Ta předčila druhou Radku Pospíšilovou a třetí Moniku Klimešovou.