ČESKÁ TŘEBOVÁ – Hokejbalisté Lokomotivy za sebou mají poslední zápas základní části 2. ligy skupiny “Čechy Východ.” Svěřencům hrajícího trenéra Broulíka se postavili hráči Svítkovské rezervy, kteří ještě živili naději na postup do play-off.

Do druhé třetiny duelu se šlo za stavu 2:0 pro domácí. Vedoucí celek tabulky přidal svou třetí branku trefou Josefa Hynka. Hosté zkorigovali díky přesnému zásahu Slavomíra Zdeňka. Na rozdíl jediné branky snížil Petr Novotný. Dvougólový náskok Lokomotivě vrátil Petr Kvasnička.

Další změna skóre přišla ve třetí třetině, když se prosadil domácí Jan Furik. Celkově šestý českotřebovský gól a svůj druhý v utkání přidal Matěj Švec. Střelecký účet posledního střetnutí základní části uzavřel rovněž druhou trefou v zápase Petr Kvasnička.

Po vítězství 7:2 už domácí hokejbalisté mohli začít přemýšlet o cílech pro play-off. Do vyřazovacích bojů jdou jako vítěz loňského ročníku.

První překážkou na cestě k případné obhajobě bude pro Lokomotivu tým ze Svitav. Čtvrtfinálová série startuje 27. dubna v České Třebové.