ÚSTÍ NAD ORLICÍ – Česká fotbalová liga má za sebou další kolo. Domácí Jiskra se utkala s celkem FC Slavoj Vyšehrad. Po prvním poločase bylo skóre zápasu vyrovnané 1:1. Nejprve se trefil Petr Falta, vyrovnání přišlo po vlastním gólu Patrika Langera.

Úvod druhého dějství duelu vyšel lépe domácím. Ti byli nebezpečnější jak na zemi, tak ze vzduchu. Využít okénka v obraně hostí se však střelcům Jiskry nepodařilo.

V 50. minutě střetnutí mohli jít do vedení hosté, avšak Černý v zakončení netrefil míč podle svých představ. Změna průběžného výsledku přišla v 54. minutě. Smejkal se ještě neprosadil, ale kapitán Jiskry Zdeněk Vaňous upravil na 2:1 pro domácí, když nadvakrát dopravil balon do sítě.

Po hodině hry přišla střídání na obou stranách. Zatímco domácí museli po zranění Patrika Chlebouna zalepit díru v obraně, hosté chtěli oživit útok. V 66. minutě měli vyšehradští gólovou příležitost po hlavičce Matějky, ale více už jim obměněná defenziva orlickoústeckých nedovolila.

Přestože se oba celky ještě propracovaly k náznakům ohrožení branky soupeře, ke změně skóre už nedošlo. Ústí nad Orlicí přetlačilo Vyšehrad 2:1 a připsalo si další vítězství.

Po dvaatřiceti odehraných kolech třetí nejvyšší tuzemské soutěže patří fotbalistům Jiskry 8. místo v tabulce.