ÚSTÍ NAD ORLICÍ – ČFL měla na programu dohrávku úvodního jarního kola. Hráči Jiskry se utkali s Olympií Radotín. Pražský celek byl favoritem duelu a tuto roli potvrdil i poločasovým vedením 1:0, které zajistil Fortune Bassey.

Přestože hosté vedli, na útočnou snahu nerezignovali ani ve druhém dějství. Důkazem budiž střela, kterou na brankáře Bartaloše vyslal ve 48. minutě Andreyy Zahranychnyy. I v dalším průběhu byli vidět cizinci, zejména Pape Macou Sarr. Právě senegalský záložník připravil druhý gól Olympie. Po jeho přihrávce se v 67. minutě chladnokrevně trefil Nigerijec Fortune Bassey.

Domácí, kteří se do té doby nemohli dostat k ohrožení branky soupeře, snížili hned v 69. minutě, kdy se trochu se štěstím prosadil Denis Mayer – 1:2.

V 78. minutě se hosté odhodlali ke střídání. Koutenský měl odpracováno a na jeho místo přišel Zdeněk Volek. Ten se do statistik zápasu zapsal nejprve nevydařeným přímým kopem a v úplném závěru gólovou pojistkou pro hosty.

Dohrávka tak lépe vyšla Olympii Radotín, jež zvítězila 3:1.

Fotbalisty Jiskry, kterým patří 8. místo v tabulce, teď čekají dvě střetnutí na hřištích protivníků. Na domácí stadion se vrátí 4. května, kdy přivítají FK Králův Dvůr.