ÚSTÍ NAD ORLICÍ – Zatímco MS ve fotbale se pozvolna rozbíhá, třetí nejvyšší tuzemská soutěž měla na programu závěrečné kolo. V něm se utkala domácí Jiskra s celkem SK Benátky nad Jizerou.

Orlickoústečtí fotbalisté vedli po prvním poločase a brankách Zdeňka Vaňouse a Vojtěcha Pazdery 2:1. Svůj náskok mohli navýšit ve 49. minutě, ale Souček hlavou minul. Mezi tři tyče nezamířil ani hostující Boček. Benátky střídáním posílili ofenzivu. Gólového efektu se však hosté nedočkali, protože se svými šancemi nakládali podobně jako Borovička.

V 84. minutě měli domácí blízko k tomu, aby si průběžné vedení pojistili třetí brankou. Souček ale pouze orazítkoval brankovou konstrukci.

Když už se zdálo, že Jiskra utkání dovede do vítězného konce, hosté udeřili. V 90. minutě jim k vyrovnání dopomohl chybující brankář Truhlář.

Ještě před závěrečným hvizdem mohly oba týmy strhnout výsledek na svou stranu. Rozhodnout však nakonec musel až penaltový rozstřel.

V něm domácí gólman Truhlář napravil své zaváhání, když lapil pokus soupeře. Patrik Langer se následně postaral o to, že Jiskra zakončila soutěžní ročník vítězně. Svěřenci trenéra Chudého uzavřeli svou první sezonu v ČFL na 11. místě tabulky.