ÚSTÍ NAD ORLICÍ – V rámci prvního ročníku Ústeckého Rieter víkendu mohli diváci shlédnout kromě atletiky i fotbalové utkání. Síly změřily týmy XI. Rieter a Stará garda SK Slavia Praha. “V týmu Rieteru je 12 zaměstnanců z naší firmy, lidi, kteří ten fotbal hráli nebo ještě hrají. Je to doplněno o 4 další. Jednoho hokejistu, jednoho bývalého brankáře extraligy a dokonce já tam budu mít i zástupce z rodiny,” řekl nám generální ředitel a jednatel společnosti Rieter Jan Lustyk.

Za Starou gardu Slavie nastoupili například Klinka, Macháček, Petrouš nebo Hyský. “My se samozřejmě scházíme často. Ne teda pravidelně, ale přes léto hrajeme dost zápasů a je to vždycky příjemný, protože se potkáte s klukama, se kterýma jste něco zažila, a se kterýma jsme prožili řadu důležitejch a pěknejch zápasů a takhle se sejít vždycky je velmi příjemný,” sdělil nám Martin Hyský. Klinka se střelecky prosadil hned v desáté minutě utkání. Znovu pak ve 34. “V 10 minutě jsme dali branku, pak jsme tam měli nějaký další šance, neproměnili jsme, ale do poločasu jsme dali další gól, kterej byl hezkej. Pak jsme tu hru po celej zápas kontrolovali,” řekl Adam Petrouš. “Kdybysme nedostali možná ten gól těsně před poločasem, na 2:0, tak těch 1:0 ještě bylo hratelných, tam jsme vlastně měli nějaký šance. Podle mě tak 5, 6 šancí v tom prvním poločase. Tak kdyby tam jedna aspoň spadla, mohlo to bejt vyrovnaný,” dodal Lukáš Smejkal, XI. Rieter.

Ve 45. a 49. minutě se míče chopil Janoušek a obě střely proměnil. Stará garda tak zvýšila vedení na 0:4. I přes tento průběh hry byli domácí se zápasem spokojení. “Podle mě měl docela dobrou úroveň na to, že bylo takový nesnesitelný počasí, kdy bylo fakt vedro. Někdy to možná bylo takov pomalejší, ale jinak ta úroveň byla velmi slušná a bylo vidět, že jsou sehraný, že si dávali pěkně do nohy,” okomentoval Lukáš Smejkal. “Je to úplně super zážitek pro mě jelikož fandím Slavii, tak úplně super. Tam bylo hodně takových kluků, který si prostě chtěli zahrát a podařilo se nám to. Myslím si, že byla z obou stran předvedená dobrá hra, doufám, že to kluky ze Slavie bavilo,” doplnil Martin Tomeš, XI. Rieter.

O čestný úspěch XI. Rietru se postaral slávistický Macháček, od kterého v 60. minutě putoval míč do vlastní brány. Zápas tak skončil 1:4 ve prospěch Staré gardy Slavie po poločase 0:2.