LETOHRAD – Semifinálová série play-off hokejbalové extraligy se za stavu 2:0 pro Kert Park Praha přestěhovala z hlavního města na východ Čech. Série mezi domácím Letohradem v modrých dresech a pražským Kert Parkem ve žlutém nabídl první úspěšně zakončenou akci až 4 minuty před koncem první třetiny. V předbrankovém prostoru se prosadil Petr Danko. Hned o minutu a půl později překonal Šimaru v brance Jelenů Dalimil Zvonek.

Po přestávce se prosadil Martin Kruček a tím zajistil svému týmu náskok 3:0. V přesilovce Kert Parku inkasovali domácí z hole Václava Šlehofera počtvrté. “Musím říct, že dneska rozhodnul začátek zápasu. My jsme na to hráče upozorňovali, připravovali jsme se na to a ten začátek toho zápasu dneska rozhodl. My jsme potom trošičku začali od tý druhý třetiny blbnout za stavu 2:0, 3:0 jsme chtěli zbytečně moc útočit,” přiblížil průběh zápasu trenér David Kuna, HC Kert Park Praha. “My jsme začali, chtěli jsme hrát ze zabezpečené obrany, což se nám ze začátku dařilo, pak se opět Kert dostal do vedení, opět hrál zkušeně, a opět si ten zápas kontroloval, jak potřeboval a dovedl to do zdárného konce. Celá ta série, ten Kert na nás byl zkušeně připravenej,” doplnil trenér Tomáš Friml, SK Hokejbal Letohrad.

Do závěrečné sirény již žádná další branka nepadla. Hostující Kert Park si vedení pohlídal, čímž v semifinálové sérii s Letohradem zvítězil 3:0 na zápasy a postoupil potřetí za sebou do finále hokejbalové extraligy, kde se svěřenci trenéra Kuny utkají s Kladnem.