LANŠKROUN, RYBNÍK – Na jednom z břehů Dlouhého rybníka se sešli zájemci o účast na akci nazvané “Rybnický triatlon JBT”. Jednalo se o historickou událost, toto klání se totiž konalo poprvé v historii. “Chtěli jsme prostě uspořádat náš triatlon. Dlouhé roky se jezdíme dívat, závodit na Pastviny. Rozhodli jsme se, že by bylo dobré udělat něco pro Třebováky a místní, aby si zazávodili v našem okolí,” sdělil OIK TV ředitel závodu Tomáš Müller.

Podle ředitele závodu využilo nabídku pořadatelů více účastníků než bylo organizátory z “Jen blbni teamu” očekáváno. “Přihlásilo se celkem 33 závodníků. Myslím si, že z toho bylo tak 6 žen a zbytek bylo mužů. Rozděleni do tří kategorií,” uvedl Tomáš Müller.

Stejný počet, tedy 3, měl závod disciplín. Nejprve bylo nutné uplavat zhruba 256 metrů, poté na zúčastněné čekalo 16 kilometrů na kole. V jeho pedálech se z Lanškrouna přes Ostrov přesunuli do Rybníka. Tam se nacházelo místo startu šestikilometrového běžeckého okruhu.

Nejrychlejším mužem se stal Ondřej Wiedermann. “Na 1. ročník si myslím, že to bylo slušné. Náročný kopec teda hned na začátek, pak pěkný sjezd. Pár lidí tedy zabloudilo asi. Využil jsem toho, že jsem nezabloudil a nakonec to vyšlo,” zhodnotil závod historicky první vítěz Ondřej Wiedermann.

Jako nejrychlejší žena do cíle dorazila Jana Jiroušková. “Já si myslím, že velká pochvala, že čím víc akcí takového typu v regionu bude, tak tím určitě líp. Opepřila bych to tím, že bych dala dětské závody,” uzavřela Jana Jiroušková.