ilustrační foto

NOVÝ BYDŽOV / ČESKÁ TŘEBOVÁ – Poslední květnový víkend se konal Český pohár pro kategorie staršího žactva a dorost a zároveň Mezinárodní velká cena pro kategorie mláďat a mladšího žactva v Novém Bydžově. Kromě českých závodníků nechyběli na turnaji ani judisté z Bulharska, Francie, Chorvatska, Litvy, Rumunska, Slovenska, Slovinska a Ukrajiny.

V sobotu se podařilo Petře Vážkové vybojovat bronz po 4 vítězných zápasech, Petra Karastojanová přidala se 2 vítěznými zápasy 7. místo a 2 devátá místa vybojovali Lukáš Hübl a Tomáš Rybka, každý shodně po 1 vítězném zápase. Po 2 vítězstvích, avšak bez umístění si odvezli David Martinec a Saša Pataki a oba se tak nominovali na Olympiádu dětí a mládeže do družstva Pardubického kraje. Jeden vítězný skalp si též odvezl i Matěj Řezníček, který se však ve svém vítězném zápase zranil a do dalších bojů tak zasáhnout nemohl. Věříme, že již v srpnu bude Matěj zpět v důležité tréninkové přípravě na podzimní část sezóny.

V neděli nám velkou radost udělal Jakub Najman, který vybojoval zlato. 2 pátá místa získali Tomáš Hájek a Beáta Zemánková a 2 devátá místa ještě obsadili Miroslav Hurt a Jaroslav Šlesinger.

JUDU ZDAR

VÝSLEDKY STRUČNĚ:

1. místo – Jakub Najman
3. místo – Petra Vážková

Vlastimil Zemánek