LANŠKROUN – Druhý ze seriálu čtyř běžeckých závodů, které probíhají od jara do podzimu, odstartoval na lehkoatletickém stadionu Romana Šebrleho. Start hlavní kategorie byl naplánovaný na pozdní hodiny. Pořadatelé “Zemská míle” využili červnové dlouhé večery, aby dali šanci dorazit co nejvíce lidem.

Hlavní závod v kategorii žen ovládla Monika Vebrová z České Třebové, která v cílové rovince nečekaně předčila všechny soupeřky. 1 609 metrů zdolala v čase 6 minut a 15 vteřin. “Věřila jsem si trošičku, že by se to dalo doběhnout takhle, tak jsem to riskla a podařilo se,” sdělila OIK TV Monika Vebrová. Pro druhé místo si doběhla Markéta Černá. Závodnice z Iscarexu Česká Třebová neudržela náskok, který si vytvořila na začátku. Jako třetí se umístila Hana Krátká z TJ Atletiky Lanškroun.

Závodu mužů s velkým náskokem kraloval Tomáš Fliedr s časem 4 minuty a 56 vteřin. Jako druhý doběhl Karel Radiměřský z Iscarexu Česká Třebová a s třetím nejlepším časem se umístil Luboš Krátký z TJ Atletiky Lanškroun.