ČESKÁ TŘEBOVÁ – Prostory Zimního stadionu Na Skalce v České Třebové hostily 12. ročník akce s názvem “10 dní florbalu”. Po celých deset dní probíhaly turnaje nejen žáku ze základních či středních škol, přihlásit se mohla i veřejnost. Dřív se touto akcí organizátoři snažili přilákat florbalisty do České Třebové. “Tak se vlastně tahle akce rozjela a v tom pokračujeme i nadále. To dospělo už do takových rozměrů, že jsme v tom setrvali a vlastně smysl toho týdne je stejný – věnujeme se školám,” přiblížila organizátorka akce Renáta Typlová.

Mateřským, základním a středním školám patřila povětšinou dopoledne. Turnaje žáků osmých a devátých tříd se zúčastnilo rekordních jednatřicet týmů. Novinkou bylo zvýšení počtu hracích ploch. “To jsme nikdy neměli, vlastně navýšení oproti loňsku je zhruba o 7, 6 škol, nevím přesně. Museli jsme ze 3 přejít na 4 hřiště, protože ta kapacita, ten rozpis už prostě nešel vůbec sladit, takže jsme to museli roztáhnout,” vysvětlila Renáta Typlová.

Své síly mezi sebou postupně porovnalo 19 chlapeckých a 13 dívčích týmů. V zápasech na jedenkrát sedm minut proti sobě stáli vždy tři hráči v poli a jeden brankář. “Vedeme si celkem dobře, hlavně si to tady užíváme. Vždycky to poskládáme ve škole, nemáme žádnej tým. Něco jsme vyhráli, někde byla remíza,” přiblížila Kateřina Melicharová, ZŠ 28. října, Žamberk. “Pocity z toho mám dobrý, stejně jako celej můj tým, hrozně si to užíváme a je tady velká sranda,” doplnila Petra Vašková, ZŠ Vincence Jukla, Dolní Čermná. “Vedeme si dobře, vyhráli jsme dva zápasy, jeden jsme remizovali, takže se nám daří,” řekl nám Bohdan Karel, ZŠ Nádražní, Česká Třebová.

Mezi chlapci obsadili první místo zástupci ze Základní školy Libchavy. Dívčí část ovládly vyslankyně ze Základní školy Mistra Choceňského z Chocně.