ČESKÁ TŘEBOVÁ – Letošní pokračování tradičního jarního měření sil v plavání nabídlo očekávanou podívanou. Přesto byl však 32. ročník “Ceny Třebovské Lokomotivy” v něčem výjimečný. Konkrétně v tom, kolik do města na řece Třebovce dorazilo účastníků. “Letos se přihlásil rekordní počet plavců. Je jich tady po odhláškách přes tři sta. Z našeho klubu je zastoupeno asi 22 plavců,” uvedl ředitel závodu Petr Hurych.

Všichni soutěžící byli rozděleni do šesti kategorií podle věku, tedy od nejmladších závodníků ročníku narození 2008 až po dospělé. Chlapci a muži se utkávali mezi sebou, totéž platilo o dívkách a ženách. O co nejlepší výsledný čas usilovali plavci v rámci několika startů. “Máme 6 základních disciplín. Dopolední program se plavaly 100 metrů prsa, 100 metrů polohový závod a 200 metrů volný způsob,” sdělil OIK TV ředitel závodu Petr Hurych.

Další průběh nabídl závody “200 metrů znak”, “100 metrů motýlek” a “50 metrů volný způsob”. Nejmladším plavcům byla u obtížných disciplín vzdálenost zkrácena na polovinu.

Závodníci registrovaní pod hlavičkou českotřebovského klubu si nakonec vyplavali téměř 30 medailí.