ČESKÁ TŘEBOVÁ – Velká cena v cyklomaratonu jako již tradičně obsadila areál fotbalového stadionu Pod Jelenicí, kde se nacházel start i cíl závodu. Role jeho startérky se tentokrát ujala starostka města Magdaléna Peterková. Změnil se termín konání a trasa trati na 47 kilometrů. “My jsme se snažili vyhovět přání některých závodníků, kteří nechtěli jezdit ten delší závod na dva okruhy, ale na jeden, takže jsme do toho zapojili obec Semanín, a proto vznikl ten jeden okruh,” sdělil OIK TV ředitel závodu Vladimír Vaněk.

V součtu s bikery, kteří se rozhodli poměřit síly s okruhem dlouhým 25 kilometrů, se 11. ročníku zúčastnilo 158 závodníků. Jelo se jak po silnici, tak v terénu.

Vítězem hlavního měření sil se stal Marek Rauchfuss, jenž 47 kilometrů zdolal za 1 hodinu a 55 minut. Rauchfuss za sebou nechal druhého Radka Holce a třetího Pavla Matochu.

Ženám kralovala Karla Štěpánová. Závodnice, která toto klání pojala jako přípravu na další boje ve Světovém poháru, dojela do cíle za 2 hodiny a 7 minut. Za vítězkou, jež krom soupeřek bojovala také s alergií, skončily druhá Lucie Veselá a třetí Tereza Nesetová. Na kratší trati dominovali Adéla Zemenová a Jakub Zemene.