ČESKÁ TŘEBOVÁ – Úvodní část vernisáže výstavy k devadesátému výročí od založení smíšeného pěveckého sboru Bendl obstarali současní členové a členky zpěvem. Pro návštěvníky si připravili skladby Benedicamus Domino a David a Goliáš. Následně promluvili a byli oceněni ti, kteří se na realizaci výstavy podíleli.

Poděkování sbormistra Josefa Menšíka bylo určeno hned několika osobám. Ty pod vedením Marty Demelové seskupily artefakty do přibližně 20 tematických oddílů představujících jak současnost, tak úplné začátky sboru. Mezi vystavovanými díly je k vidění celá řada kronik, plakátů, diplomů, které doplňují také stanovy sboru. Nechybějí pochopitelně notové zápisy. Významnou složkou jsou fotografie. Momentky například z koncertů, ale i zákulisí jubilujícího pěveckého tělesa.

Vernisáže se zúčastnilo několik desítek návštěvníků. Do prostor výstavní síně zavítala také místostarostka italského partnerského města Agrate Brianza Karolina Perkmann. Zájemci si mohou výstavu prohlédnout v otevírací době Kulturního centra do 29. září.