ÚSTÍ NAD ORLICÍ – Na mamuta, historickou výrobu či šperky nyní láká orlickoústecké muzeum. Nová interaktivní výstava o pravěku umožní nejen věci zhlédnout, ale také si je osahat a v praxi vyzkoušet.

Exponáty výstavy zabraly všechny tři sály v přízemí. Zatímco první se věnuje pravěku v literatuře, ve druhém a třem se děti dovědí nejen o životě v jednotlivých vývojových etapách, ale také si mohou nejednu tehdejší činnost vyzkoušet. Zpovzdálí tomu přihlížejí němí svědkové v  oblecích i ozdobách, které se tehdy nosily.

Největší radost udělali organizátoři dětem. Ty se nadšeně vrhají na vyzkoušení pro ně neznámých činností. A tak se drtí obilí, vrtá do kamene, rozdělává oheň nebo učí tkát na pravěkém stavu. Dobové oblečení, předměty i nástroje určené k ochytání, stejně jako možnost vyluštit název psaný hlaholicí pak dojmy z výstavy ještě umocňují. Všechny získané poznatky pak mohou malí návštěvníci zúročit v pracovním listu. Ten je součástí výukového programu pro školy a současně se slovem průvodce bude po celou dobu k dispozici všem zájemcům. Výstava samotná tvá do 14. dubna.