ČESKÁ TŘEBOVÁ – Každý pondělní podvečer je nyní na jevišti českotřebovské Malé scény živo. Schází se tu zhruba dvě desítky dětí z divadelního souboru Knoflíček při DDM Kamarád, aby pokračovaly v nácviku nově připravované pohádky. Název má Nezbedná a pro potřebu souboru ji upravily režisérky Petra Štanclová a Jana Endyšová.

Samotná pohádka je o nebojácné princezně Máně, která se rozhodne vysvobodit omylem uneseného Honzu a přitom to v pekle obrátí naruby. Inspirace přišla z knihy Josefa Lady, který byl mistr na pohádky naruby. Scénář pak režisérky použily z filmové pohádky a jejich známých písniček. Pohádku začaly děti nacvičovat na začátku října. Po Vánocích došlo k přeobsazení rolí a začalo se zase od začátku.

Zatím se zkouší jednou týdně a v civilu, počítá se se zkouškami o víkendu. Z nejproblematičtějších scén by se postupně mělo přejít na ucelené kusy a začít pilovat pohádku v celku. Před českotřebovským publikem bude mít pohádka premiéru v neděli 7. dubna, za orlickoústeckými dětmi by se měla dostat na podzim. Budou-li příznivé ohlasy, pokusí se s ní příští rok na jaře Knoflíček prorazit také na divadelní soutěži.