ČESKÁ TŘEBOVÁ – Kulturní centrum hostilo taneční přehlídku pod názvem “Podzimní doteky 2018”. Pořadatelem této události je Taneční škola Česká Třebová. Její členové se publiku předvedli ve více než 20 vystoupeních různých stylů. “Během Podzimních doteků se představilo na jevišti velké množství tanečníků. Představení bylo celkem pětkrát. Ani jedno se neopakovalo, každé představení je tvořeno samostatně pro cílovou skupinu diváků,” sdělila OIK TV vedoucí Taneční školy Česká Třebová Šárka Prossová.

Stejně jako v předcházejících letech, i tentokrát se v programu našel prostor pro hosty. Těmi byli žáci ZUŠ Svitavy a ZUŠ Jaroslava Kociana Ústí nad Orlicí. Například ti z druhého jmenovaného zařízení přispěli k žánrové různorodosti scénickým tancem a vystoupením pod názvem Vin(n)a. “Je to moje absolventská práce. A ten námět celkově vznikl, že já jsem je pozvala na hodinu, abych jim ukázala svůj výtvor a najednou mně přišel nápad, proč vůbec v té choreografii jsem sama a nějak jsem tam zapojila úplně všechny,” popsala okolnosti vzniku choreografie její autorka Viola Honzová.

Nejvíce čísel však dodali domácí tanečníci, kteří předvedli choreografie, s nimiž v minulé soutěžní sezoně posbírali mnohé úspěchy. Svého pomyslného okamžiku slávy se dočkaly i ty, bez kterých by se přehlídka jen stěží uskutečnila. “Taneční skupina ´Ženy´ je už stálicí na naší scéně a v letošním roce si vytvořila choreografii ´Bonjour´, kdy jsme se rozhodly, že si chceme zatančit o Paříži,” řekla Šárka Prossová.

Taneční maraton o čtyřiadvaceti vystoupeních byl uzavřen společnou děkovačkou.