ÚSTÍ NAD ORLICÍ – Rozjezdy začínajících kapel většinou nebývají zrovna procházkou růžovým sadem. V ousteckém Popráči tak dostaly příležitost představit se publiku hned tři studentské kapely z okolí, které se na hudební scéně teprve zabydlují.

Jako první vystoupila čtyřčlenná skupina Exit Z7, pocházející částečně z Pardubic a Ústí nad Orlicí. Na své si přišli zejména vyznavači alternativního rocku a fanoušci americké kapely Nirvana.

Jako druhá vystoupila oustecká rocková kapela A. T. O. M. Ta existuje teprve půl roku. Koncertovala prozatím pouze v místní Základní umělecké škole. I přesto dokázala přítomné zvednout ze židlí a zapojit je do své show. Kromě známých rockových songů zahrála vůbec poprvé i vlastní skladbu Kryštof Kolumbus. Jak by asi nikdo nečekal, zazněla dokonce i Smetanova Vltava, i když v trochu jiné podobě, než ji známe.

Na samotný závěr večera vystoupilo Nové zboží z Chocně, které letos oslavilo osm let od založení. V této pětičlenné kapele převládá něžné pohlaví v poměru 4 : 1. S nadsázkou uvádějí, že kromě šití a háčkování se občas věnují i skládání hudby a textů. Tak držte i vy palce všem začínajícím kapelám a přijďte je podpořit na jejich další koncerty.