ÚSTÍ NAD ORLICÍ – Neodmyslitelnou součástí předvánočního období v Ústí nad Orlicí je tradiční koncert vokálního ženského okteta Generace, který se letošní rok konal poněkud s předstihem již 30. listopadu. Posluchači, již se nevydali do místní Základní umělecké školy s dostatečným předstihem, těžko hledali místo k sezení.

Plné hlediště sálu dokazovalo, jak je tato akce mezi příznivci zpěvu oblíbená. Při samotném zahájení koncertu se v sále téměř zhasla světla a po dětském úvodu s nástroji se zpoza hlediště ozval zpěv členek souboru s písní Oh, baby, baby. Po efektním nástupu následoval oblíbený spirituál Greensleves. Doprovodu se ujala prověřená a osvědčená dvojice Václav Fišar a Jan Škarka a dalšími spoluúčinkujícími se staly Eliška Mihulková, Štěpán Šmétka, Denisa Fikejzová a Anička a Kateřina Kaucké, všichni s básničkou, kterou divákům recitovali.

Diváci si mohli krom poslechu písní také prohlédnout projekci fotografií, které dokreslovaly, že Generace se neomezuje pouze na regionální vystoupení, ale přijímá také pozvání za jeho hranice. A letošní rok byl na různá vystoupení velmi bohatý.