ÚSTÍ NAD ORLICÍ – Do Roškotova divadla zavítala operní pěvkyně Dagmar Pecková. Stalo se tak v rámci jejího vánočního turné, které zahrnuje 15 koncertů.

Dagmar Peckovou a orchestr Barocco sempre giovane jsme s kamerou zastihli už během zkoušky. Nabízela se tak otázka, jak se umělkyni, která zpívala na těch nejslavnějších adresách, zalíbilo v orlickoústeckém kulturním stánku. “Divadélko je to nádherné, krásná místa. Jediné – já bych ty koberce vyměnila za dřevo, protože to vám ještě udělá takový ten extra ťuk k té úžasné akustice, která už tady tak jako tak je,” uvedla Dagmar Pecková.

Drobná výtka nemohla narušit průběh koncertu a nerozladila ani ředitele Klubcentra Karla Pokorného, který využil svých kontaktů a vystoupení slavné mezzosopranistky zajistil. “Smlouvu už někdy v loňském roce jsme podepsali. Já jsem za to samozřejmě velmi rád, protože umělců světového formátu v Ústí zase během roku tolik nevystupuje,” řekl Karel Pokorný.

Dagmar Pecková v Ústí nad Orlicí sice zazpívala v průběhu listopadu, ale program plný koled dal najevo, že Vánoce už klepou na dveře. V kalendáři operní pěvkyně však na přípravy na svátky klidu a míru moc času nezbylo. “Zastavím se tak kolem poloviny prosince, a mám asi týden na to něco připravit. Cukroví už mám objednané, to letos teda opravdu nedávám,” prozradila operní pěvkyně.

Cukroví možná Dagmar Pecková napéct nestihla, ale to asi návštěvníkům koncertu nevadilo.