ÚSTÍ NAD ORLICÍ – Opět po roce park u Roškotova divadla ožil. Orlickoústecké Klubcentrum si totiž pro zájemce připravilo již druhé pokračování akce s názvem Parkfest. Návštěvníci si mohli vybrat ze čtyř hudebních vystoupení. “Ten program jsme chtěli poskládat tak, aby byl pestrej. To znamená, aby byl jak pro starší generaci, tak i pro mladší. Pro tu mladší generaci začínal Dan Vertígo,” přiblížil Tomáš Fiedler. Brněnský písničkář a kytarista se představil se svou tvorbou. “Přivezl jsem tady svoji novou desku a písničky z té desky. Jsou to takový písničky o městech, babičkách, bezdomovcích, popíjení, holkách, …” sdělil nám Dan Vertígo. Zazněla i skladba na téma známé ruské pohádky Mrazík. “Když jsem sem přišel, tak tady nebyl ani člověk, byl tady jen zvukař a pořadatel a musím říct, že se to příjemně zaplnilo, takže cokoli víc než 4 lidi už je pro mě super, takže za mě se fakt hrálo pěkně. Zvouček pěknej, je to tady hrozně pěkný, takže si nemám nač stěžovat,” dodal Dan Vertígo.

Již podruhé na Parkfest zavítala rocková kapela Spektrum z Hradce Králové. “Což je zase kapela, která funguje od roku 1972, což je 47 let, takže dorazí zase taková ta starší generace big-beaťáků,” prozradil Tomáš Fiedler. “Nemáme úplně pevnej playlist a vybíráme pak podle situace, v závěru třeba nějakej přídavek ještě nebo podle toho, jak to vždycky dopadne,” řekl nám kytarista kapely spektrum Jiří Kubát. Po koncertě v Ústí nad Orlicí čekal hudebníky ještě přesun na další akci. “Slatina nad Zdobnicí, to je asi půl hodiny odsud, takže to máme kousek. Tam budou dneska 3 kapely, my tam hrajeme od 10 hodin, takže to stíháme vcelku dobře,” doplnil Jiří Kubát.

Spektrum na podiu vystřídalo uskupení mladých hudebníků s názvem Echonaut z Vysokého Mýta. Celou akci zakončilo vystoupení pražské rockabilly kapely Screwballs.